Top menu

1841

Rammerne for betalt efteruddannelse i arbejdstiden er blevet udvidet, og er du ansat under en af nedenstående overenskomster, har du ret til to ugers selvvalgt uddannelse - hvert år:

Tekniq

Blik- og Rørarbejderforbundets overenskomst med Dansk VVS/Tekniq giver VVS-svendene mulighed for selvvalgt efteruddannelse i almene fag som f.eks. dansk, matematik, engelsk og IT-kurser. Retten til efteruddannelse gælder alle svende, der har 32 ugers beskæftigelse i virksomheden.

Når man går på de almene kurser betaler virksomheden medarbejderen 85% af den i virksomheden gældende timeløn. Ved deltagelse i faglige kurser fra under El- og VVS-Branchen Uddannelsessekretariat får man den i virksomheden gældende timeløn.

Se vejledning til at søge kurserne fra El- og VVS-Branchen Uddannelsessekretariat her...

Arbejdsgiverne - Håndværk & Industri

I overenskomsten med Arbejdsgiverne gælder retten til efteruddannelse for alle svende, der har ni måneders beskæftigelse i virksomheden.

Uanset om VVS-svendene i disse virksomheder vælger at tage på de faglige kurser, som bl.a. udbydes i AL´s efteruddannelsesprogram, eller de vælger et af de almene kurser, betaler virksomheden normal løn uden tillæg.

Se kurserne fra AL Efteruddannelse på www.aleu.dk

 

Sådan kommer på du på de almene kurser

Tilmelding: Du tilmelder dig ved at kontakte det lokale VUC, som der findes 30 afdelinger af over hele landet. Adresser og telefonnumre på VUC's hjemmeside www.vuc.dk