Søgefelt

Torsdag 31/08 2017

Pressemeddelelse: ”Finanslov er en sort dag for grønne boliger og dansk håndværk”

I dag fremlagde regeringen forslag til finanslov for finansåret 2018, hvor regeringen lægger op til, at den grønne BoligJobordning – også kaldet håndværkerfradraget – skal omlægges til fremover udelukkende at dække serviceydelser i hjemmet.

I den anledning udtaler forbundsformand, Max Meyer, Blik & Rørarbejderforbundet:
 
”Vi er meget skuffede. Den grønne BoligJobordning var en nyudvikling af håndværkerfradraget og gav den en grøn retning. Håndværkerfradraget er populært blandt danskerne – alle undersøgelser viser, at et stort flertal støtter ordningen, det er rent faktisk en politik folk er glade for. Og sidste gang gav man den grønt indhold. Nu lægger regeringen op til at tage både det grønne og håndværket ud af ordningen.”
 
”Når vi laver støtteordninger i Danmark, så er det politik, så handler det om, hvor samfundet skal udvikle sig hen. Den grønne BoligJobordning var visionær og i Blik og Rørarbejderforbundet er vores opfattelse, at vi nu skulle have en grøn håndværkerordning – så vi fremmer den grønne omstilling af den gamle boligmasse og så man fremmer udvikling af danske lærlinge, der kan bygge fremtidens grønne boliger og samtidigt omstille fortidens boliger til fremtiden. I stedet vil regeringen gøre det billigere at få gjort rent i eget hjem – det gavner ikke dansk håndværk og skaber erfaringsmæssigt et jobmarked, der tiltrækker en del udenlandsk arbejdskraft. Politikerne må spørge sig selv om, hvad de støtter, og hvilken retning de vil have Danmark i.”
 
”I forbindelse med den grønne BoligJobordning havde Blik og Rørarbejderforbundet dialog med alle partier i forliget inden forliget blev indgået. Vi vil i september gå i dialog med alle relevante partier – de første møder er allerede i næste uge. Som et minimum skal håndværkerfradraget fastholdes i en form, hvor dansk håndværk og kvalificeringen af lærlinge fremmes. Og hvor folk med mindre økonomi i egen bolig har økonomisk mulighed for basal vedligeholdelse af deres bolig. Danskerne både ønsker og fortjener deres håndværkerfradrag.”
 
For yderligere information eller kommentarer kontakt:
 
Max Meyer
Forbundsformand
Tlf. 5151 1388
 
Henrik W. Petersen
Næstformand
Tlf. 5153 3149
 
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt