Søgefelt

Mandag 16/04 2018

OK 2018: Storkonflikt rykker nærmere

Trods langvarige forhandlinger i Forligsinstitutionen, er det endnu ikke lykkedes at blive enige om nye overenskomster for ansatte i kommuner, regioner og staten. Forligsmand har indkaldt parterne til nye forhandlinger.

Danmark er tilsyneladende rykket et skridt tættere på en omfattende storkonflikt. De seneste dages massive forhandlinger i Forligsinstitutionen er foreløbigt endt uden resultat. 

Lørdag måtte forhandlerne på statens område gå fra hinanden efter mere end 12 timer uden at nå en løsning, og tidlig mandag morgen skiltes parterne på det kommunale område uden at have landet et resultat. Det skete efter 21 timers uafbrudte forhandlinger i Forligsinstitutionen. 

Tirsdag ved midnatstid udløber fristen for at lande et forlig i denne runde. Forligsmand Mette Christensen har derfor indkaldt parterne til nye forhandlinger. Mandag formiddag blev parterne på det regionale område bedt om at møde ind i Forligsinstitutionen. Mandag kl. 17 er staten indkaldt, og så skal kommunerne igen forhandle tirsdag fra klokken 14.   

Dermed lægger forligsmanden optimalt pres på forhandlerne for at få afklaret, om hun skal fortsætte forhandlingerne, eller om hun skal sætte de varslede konflikter i kraft. Hun har dog stadig mulighed for at udskyde konflikten i yderligere 14 dage. Det gør hun dog kun, hvis der er udsigt til reelle forhandlinger mellem parterne.

- Som tingene ser ud lige nu, så er vi meget tæt på en storkonflikt på det offentlige område. Det vil være rigtig ærgerligt, for på flere områder er det kun meget små ting, som skiller os ad. Det burde derfor være muligt at finde en løsning, men om det lykkedes vil vise sig de kommende dage, siger Søren Schytte fra Blik- og Rørarbejderforbundet. 

Hvis forhandlingerne afsluttes uden resultat, kan konflikten iværksættes på femtedagen efter, at forligskvinden har erklæret sammenbrud. Hvis forhandlingerne fortsætter frem til deadline, kan strejken bryde ud den 22. april og lockouten den 28. april med mindre at forligsmanden vælger at udskyde konflikten i yderligere 14 dage. 

På Blik- og Rørarbejderforbundets hjemmeside kan du som medlem følge udviklingen, og i tilfælde af konflikt, vil du som medlem modtage yderligere information. 
 

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt