Søgefelt

Tirsdag 14/05 2019

Podcast: Leif Lahn om nedslidning og tilbagetrækning

I den nyeste podcast fra Blik & Rør Podcast kan du høre Leif Lahn (S) uddybe Socialdemokratiets udspil om nedslidning og værdig tilbagetrækning

- Det er jo ikke noget, vi kommer med, fordi der er valgkamp. Det er rent faktisk noget, vi har ment i lang, lang tid, starter Leif Lahn ud med i Blik & Rørs Podcast – valg-special.

- Alle os, der har ansvaret inde på Christiansborg, kan ikke bare sige, ’vi skal arbejde længere’, vi skal også tage det ansvar for de mennesker, som ikke kan, siger Leif Lahn med reference til, at den nuværende regering har sparet sikkerhedsnettet, der var under de nedslidte, væk.

Rettighed
Lahn, som tidligere har været havnearbejder ved Aarhus Havn, fremhæver, at det er meget vigtigt, at den værdige tilbagetrækning bliver en rettighed og ikke kun en mulighed. - Nu sidder vi jo midt i en valgkamp, og det, jeg hører, er, at de borgerlige vil ikke en rettighed. Ja, så skal der et andet flertal til, siger Leif Lahn.

En kattelem
Man kan godt være nedslidt, selv om man ikke har været de mange år på arbejdsmarkedet. Her foreslår Leif Lahn og Socialdemokratiet en kattelem i form af en visitation:

- Det har vi valgt at sige, fordi det er ikke kun sådan nogle havnearbejdere som mig eller blikkenslagere, der kan blive nedslidte. Vi har også set det ske for lærere, socialrådgivere og mange andre grupper, der måske ikke har været så længe på arbejdsmarkedet, fordi de har taget en længere uddannelse. De kan også blive nedslidte. Vi vil også sikre os, at dem, som rent faktisk er nedslidte også har mulighed for at trække sig tilbage.

Styrke Arbejdstilsynet
- Vi skal også sikre flere penge til Arbejdstilsynet – dem som kan tage ud og kontrollere banditterne derude. Vi mener rent faktisk i Socialdemokratiet, at det niveau, der var i 2015, var et godt niveau, og der mangler vi omkring 100 millioner kroner. Vi skal sikre os, at når der er nogen, der ringer efter Arbejdstilsynet, så kommer de.

Hør podcasten her:

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt