Top menu

Nemmere at planlægge efteruddannelse

Dato: 30/10-2019
1562

Med den nye hjemmeside – www.amukurs.dk – er det både blevet nemmere, hurtigere og mere overskueligt at finde og tilmelde sig faglige kurser til efteruddannelse.

Det er blevet væsentligt lettere at finde et relevant kursus, siden det nye site amukurs.dk gik i luften. Fra nu af er alle informationer om AMU-kurser samlet et sted, og du kan let navigere rundt på siden. I stedet for at skulle bruge en masse tid på at scrolle igennem lange lister af irrelevante kurser, kan du nu via tydelige nøgleord klikke dig frem til den undervisning, der passer til lige netop dig.

Det nye site www.amukurs.dk vil fremover være den side, hvor du kan finde alle de nye tilbud for efteruddannelse inden for vvs- og skorstensfejerfaget. Det har i lang tid været et stort ønske for Blik & Rør at gøre kurserne mere tilgængelige for medlemmerne, og det er det nu blevet.

– Hvis man vil følge med i branchens udvikling og kunne løse de opgaver, som kommer – også om fem eller ti år, så skal man sørge for at holde sig opdateret på teknikker og trends inden for faget. Og så nytter det jo ikke noget, at det er besværligt at finde de relevante kurser. Så det nye site er en kæmpe forbedring på området, siger Kim Fusager, uddannelsesansvarlig i Blik & Rør.

Ret til to ugers efteruddannelse
Selvom langt de fleste af Blik & Rørs medlemmer igennem deres overenskomst har ret til to ugers efteruddannelse årligt, er det langt fra alle, der benytter sig af denne mulighed. Udviklingen har desværre været stærkt nedadgående i flere år, men fra 2018 ser det ud til, at kurven er knækket.

Blik & Rør har sammen med TEKNIQ Arbejdsgiverne arbejdet strategisk og målrettet for at få ændret udbuddet og gøre efteruddannelse mere attraktivt. Siden 2018 har de sammen med EVU, El- og VVS-branchens uddannelsesekretariat, gennemgået hele AMU-udbuddet for at opdatere målbeskrivelserne og det faglige indhold, så det er blevet lettere at forstå for målgruppen. Og det ser ud til at have båret frugt.

I 2019 er dette fulgt op med blandt andet opkoblingen på amukurs.dk og udviklingen af prøver til alle AMU-kurser. Og så har der været en udbudsrunde, hvor skolerne har skullet søge om at blive godkendt/gengodkendt til at udbyde AMU-kurser.

– Virksomhederne vil have kvalificeret arbejdskraft. Derfor skal vores medlemmer let og hurtigt kunne få opdateret deres faglige og tekniske kvalifikationer. Og det er det, vi i samarbejde med arbejdsgiverne har været med til at sikre med det nye kvalitetsløft på AMU-kurserne, siger Kim Fusager.

Investering i kvalitet
Samlet set er der investeret 20 millioner kroner til styrkelse af AMU-kurserne. Investeringen er en af del af en strategisk beslutning om at gøre AMU-udbuddet større og mere pålideligt. I praksis betyder det, at der bliver udbudt flere kurser, og at færre kurser bliver aflyst.

Derudover er der et større fokus på at gøre brug af den digitale udvikling ved at udvikle digitale læringsmidler, der kan forbedre undervisningen og give kursisterne nye muligheder for selv at afprøve store anlæg.

Besøg amukurs.dk her...