Top menu

Ny fond: Få 10.000 kr. til din efteruddannelse

Dato: 03/07-2018
1317

Fra august 2018 kan du få 10.000 kr. om året i tilskud til at tage moduler på akademi- og diplomuddannelserne, hvis du er ufaglært eller faglært.

Drømmer du om at videreuddanne dig ved siden af dit job, og dermed styrke din fremtidige karriere?  Så er her godt nyt til dig. Fra 1. august kan du få del i de 65 mio. kr., der årligt uddeles fra Uddannelses- og Forskningsministeriets nye omstillingsfond

Fonden henvender sig til såvel ufaglærte som faglærte, der er i arbejde. Hvis du for eksempel er uddannet VVS’er, blikkenslager eller skorstensfejer, hører du til målgruppen.   

- Ordningen er attraktiv for rigtig mange af vores medlemmer. Det gælder især de mange medlemmer, som ikke er omfattet af en kompetencefond via overenskomsten, siger forbundssekretær Kim Fusager Balle fra Blik- og Rørarbejderforbundet.   

Først til mølle 
Du kan få op til 10.000 kr. årligt, til betaling af deltagergebyr på moduler inden for en offentlig godkendt akademi- og diplomuddannelse. Uddannelsen kan foregå i din fritid eller hvis du kan få en aftale med din arbejdsgiver i arbejdstiden. 

Kursusmodulerne får du ECTS-point for, hvilket gør, at du også kan tænke langsigtet og stykke en hel ny uddannelse sammen.

- Når ansøgningsperioden åbner den 1. august i år er det muligt at søge støtte helt frem til 2021, hvor fonden udløber. Dermed kan man søge penge i fire år frem og dermed få et godt afsæt på vejen mod en helt ny uddannelse, siger Kim Fusager Balle.   

Omstillingsfonden råder i 2018 over 32 mio. kr. og dernæst 65 mio. kr. om året frem til 2021 og de skal fordeles på hele arbejdsmarkedet. Midlerne uddeles efter ’først-til-mølle’ princippet. 

Nem ansøgning 
Det kræver ikke nogen stor ansøgning, at få udbetalt tilskuddet til efteruddannelse via omstillingsfonden. Ved tilmelding til en uddannelse skal man blot meddele erhvervsakademiet eller professionshøjskolen, at man er i målgruppen.   

For at betalingen via omstillingsfonden kan finde sted, skal der udfyldes en ’Tro og love’ erklæring. Her skal du bekræfte rigtigheden af dine oplysninger om din uddannelsesbaggrund, beskæftigelsessituation og evt. tidligere tilskud fra omstillingsfonden.   

Man bestemmer selv, om man vil bruge midlerne fra omstillingsfonden til et eller flere kurser. Priserne varierer en del, så det kan godt betale sig at kigge sig lidt rundt. Således kan prisen for et energiteknologmodul svarende til 10 ECTS-point godt koste op mod 8.000 kroner.