Top menu

Regeringen dropper forslag om indslusningsløn for flygtninge

Dato: 15/01-2016
931

Finansminister Claus Hjort Frederiksen begraver idéen om en særlig indslusningsløn til flygtninge. Beslutningen glæder fagbevægelsen.

De seneste ugers heftige debat om indslusningsløn til flygtninge har delt vandene. For mens en lavere løn til flygtninge kan lette deres adgang til arbejdsmarkedet, vil ordningen omvendt også fungere som løntrykker for den almindelige lønmodtager.
 
Tanken om en indslusningsløn for flygtninge, som finansminister Claus Hjort Frederiksen selv satte på dagsordenen, har dog mødt modstand fra de toneangivende organisationer på arbejdsmarkedet. Derfor har han nu valgt at tage forslaget af bordet igen.
 
- Jeg kan bare konstatere, at der fra arbejdsmarkedets partier ikke er interesse i eller vilje til at indføre en indslusningsløn, og det må jeg jo så tage til efterretning. Derfor er det ikke et spor, jeg forfølger, siger Claus Hjort Frederiksen i et interview med Berlingske.
 
God nyhed
I Fagbevægelsen tages der godt imod finansministerens udmelding, som LO’s formand Lizette Risgaard kalder en god nyhed. 
 
- Det er godt, at regeringen er kommet til fornuft, efter den de seneste uger har fastholdt indslusningsløn som et tema, når vi om kort tid indleder trepartsforhandlingerne med at diskutere, hvordan arbejdsmarkedet kan bidrage til at integrere flygtninge. Det har regeringen ønsket til trods for, at både LO, DA og Dansk Industri klart har taget afstand fra den ide, siger Lizette Risgaard og fortsætter:
 
- Claus Hjorts erkendelse betyder selvfølgelig, at starten på trepartsforhandlingerne bliver nemmere. Nu diskuterer vi ud fra et udgangspunkt, hvor vi er enige. Og det er stadig min ambition, at vi i LO kan være med til at skabe gode løsninger. Både når det gælder flygtninge og integration – praktikpladser, efteruddannelse, arbejdsmiljø, m.m., der vedrører danske lønmodtageres hverdag, siger Lizette Risgaard.